Loopbaancoaching

Bijna iedereen stelt zichzelf op een bepaald moment vragen of er spelen bepaalde gedachten, zoals:

‘Is dit het nou?’
‘Wil ik dit tot mijn pensioen blijven doen?’
‘Wat kan ik nou eigenlijk en wat past daar dan bij?
‘Mijn werk is best leuk, maar biedt het nog voldoende uitdaging?’
‘De laatste tijd speel ik steeds vaker met de gedachte om iets (compleet) anders te gaan doen’
‘Wat vind ik nou eigenlijk echt belangrijk in werk, een functie of werkomgeving?’
‘Zou de stap naar het zelfstandig ondernemerschap iets voor mij zijn?’
Etc…

Goed sturing geven aan je eigen loopbaan vereist dat je weet wie je bent, wat je kan en wat je écht wilt. Het vereist zelfkennis, bewustwording en soms……… een beetje hulp.

We starten met een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je huidige situatie en jouw specifieke loopbaanvraagstuk. Op basis van deze informatie kan ik je aangeven of dit een vraagstuk is waar ik je bij kan begeleiden en hoe het traject er globaal uit kan zien.  Het is belangrijk dat er de juiste klik tussen ons is, zodat jij je veilig voelt en open kunt stellen in het traject.

Tijdens de coaching staan de gesprekken centraal. Deze gesprekken worden ondersteund door instrumenten (oefeningen, opdrachten, modellen, vragenlijsten en eventueel de inzet van (psychologische) testen). Een belangrijk onderdeel in het traject is reflectie. Reflecteren betekent letterlijk weerkaatsen. Het is jezelf een spiegel voorhouden. Door te reflecteren vergroot je je zelfkennis, wordt je bewust van de emoties die in bepaalde situaties bij jou een rol spelen en krijg je inzicht in hoe je daarin handelt en wat de effecten daarvan zijn.

Loopbaanbegeleiding helpt je bij je oriëntatie, bij het maken van keuzes en je kunt hierdoor zelf (weer) het roer in handen nemen. Het geeft inzicht in het verloop van je leven en loopbaan tot nu toe, de keuzes die je gemaakt hebt en hoe je bent omgegaan met eventuele hindernissen die je bent tegengekomen. Daarnaast geeft het zicht op je waardes, kwaliteiten, drijfveren, wensen en mogelijkheden. Op basis van de opgedane inzichten ben je in staat bewuste eigen keuzes te maken.

“The best way to predict the future is to create it yourself”